– Flera vittnen säger att planet tappade en vinge, säger SVT:s reporter Lina Bergström om planet som kraschade på Stor-Sandskär i Umeå. Foto: SVT

Vittnen berättar om kraschen i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s reporter Lina Bergström var snabbt på plats vid ön Stor-Sandskär strax utanför Umeå där ett flygplan kraschade på söndagen.

Hon pratade med några som bevittnade händelsen. Hör om vad se såg i klippet ovan.

Uppgifterna dementeras nu av Haverikomissionen som uppger att planets båda vingar sitter kvar efter nedslaget.

– Vad som har hänt kan jag inte svara på ännu. Vi kan konstatera att två vingar är kvar och en gående motor, säger avdelningschef Peter Swaffer från Statens Haverikommission, som är den myndighet som utreder flygolyckor, till TT.

Vid 14-tiden på måndagen kom nya uppgifter från Statens haverikommission att en del av vingen faktiskt brutits av i luften.

– Det stämmer. En del av ena vingen fanns inte vid vraket utan den har hittats på annan plats. Den har brutits av i luften, säger han till DN

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.