Foto: PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Vrålar om bostäder – för allas rätt att bo

Publicerad

Kommande helg ska det vrålas om bostäder på Ålidhem. Detta med anledning av att det bostadspolitiska forumet Bostadsvrålet i år arrangeras i Umeå.

Det är en mängd nätverk, grupper och organisationer från hela landet som ska lära av varandra och arbeta gemensamt för allas rätt att bo.

Hyresgästföreningen region Norrland, har i samarbete med Sveriges förenade studentkårer gjort en enkätundersökning om studenters boendesituation. Under programpunkten ”Studentboende i norr” diskuteras frågor om höga hyror och bostadsbrist.

”Många vill inte bo i rum i studentkorridorer”

En av deltagarna är ordförande för Umeå studentkår Daniel Lindblom, Studentpartiet socialdemokraterna. Till diskussionen tar han med sig erfarenheter och kunskaper från tidigare möten med studenter

– Många vill inte bo i rum i studentkorridorer eftersom ettor kan vara mycket billigare och man får ut mer av dem, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer