Foto: SVT

Wasaline redovisar kanonsiffror

Uppdaterad
Publicerad

SVT har tidigare rapporterat om Wasalines, som trafikerar sträckan Umeå-Vasa, rekordsiffror under första kvartalet i år. Nu kommer nya siffror som tyder på att företagets framgångar håller i sig.

Under årets första halvår valde 81 473 passagerare att resa med företaget, vilket är en ökning på 10,5 procent jämfört med i fjol. Samtidigt har frakten ökat med 21,9 procent och Wasaline omsätter nu 8,3 miljoner euro, 13 procent mer än förra året.

– Det är ytterst glädjande att se ökningen också av svenska resenärer som har hittat Wasaline och Österbotten, säger Peter Ståhlberg, vd för Wasaline, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nya rekordsiffror för Wasaline

Rederiet redovisar även stigande siffror vad gäller hotellnätter bokade genom företaget. I Umeå bokades 16,5 procent fler nätter mot i fjol och i Vasa har bokningarna ökat med hela 57,9 procent.

– De extra turerna som trafikeras på fredag och lördag har visat sig vara en succé med bra tidtabell både från Vasa och Umeå, säger Ståhlberg.

LÄS MER: Färjan kör fyra år till – ny båt brådskar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.