Preliminärt omfattar området 40 hektar mellan Norra länken och väg 364. Foto: Umeå kommun

Ytterligare en stormarknad på Ersboda

Publicerad

Handelsområdet vid Ersboda i Umeå växer. Sedan i höstas har arbetet med detaljplanen pågått och i veckan beslutade byggnadsnämnden i Umeå kommun att låta ett exploateringsföretag fylla området med aktörer.

Rico Estate Development som företaget heter har redan en lång rad företag som helst vill befinna sig just vid Ersboda framöver.

En av de som länge velat etablera sig här är ICA Maxi som därmed blir den tredje dagligvarubutiken på bara några hundra meters av stånd från Willys och Coop. Bilbolaget och Northbike är två andra intressenter, enligt Folkbladet.

Området som kallas Sandbäckens handelsområde beläget söder om redan befintliga handelsområdet har redan en rad intressenter. Etableringar av nya företag och butiker i området kan står klart tidigast om ett par år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.