• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

”- Jag fick information om det igår, nu har vi tre konstaterade fall hittills”, säger Gunilla Persson Foto: Mikael Assmundsson, SVT

Ytterligare ett fall av deltamutationen i länet

Uppdaterad
Publicerad

Det är en kraftig minskning just nu av smittspridning i Västerbotten. Men ytterligare ett fall av deltamutationen har upptäckts.

– Jag fick information om det igår, nu har vi tre konstaterade fall hittills med deltamutationen, säger Gunilla Persson, biträdande smittskyddsläkare hos region Västerbotten.

Det tredje fallet är två veckor gammalt och personen smittades inte i länet.

– Vi kommer att behöva tänka på detta, så att det inte blir som på andra ställen att deltamutationen tar över. Men det är inte säkert att vi får någon större ökning här, vi har en hög vaccinationstakt.

Utvecklingen går åt rätt håll

Men generellt sett så går utvecklingen åt rätt håll i länet. Till exempel så halverades nästan antalet bekräftat smittade i Umeå och Skellefteå under vecka 23 jämfört med föregående vecka.

– Det är en kraftig minskning. Och jag håller tummarna för att alla nu gör vad de kan och följer de nationella råden nu när deltamutationen tagit sig in i landet, säger Gunilla Persson.

De nationella råden förlängdes i onsdags till och med den sista september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer