Ytterligare ett villainbrott har skett i inlandet – den här gången i Lycksele. Tillvägagångssättet på bilden har ingen koppling till inbrottet. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ytterligare tre villainbrott i inlandet

Uppdaterad
Publicerad

Sedan igår kväll har ytterligare tre villainbrott skett i inlandet – den här gången i Lycksele. 

– Ett av inbrotten har skett på ett påfallande likt sätt som de andra inbrotten vi haft under helgen, säger jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn. 

Flera villainbrott har skett i inlandet under helgen, främst i Vilhelmina- och Doroteaområdet. På måndagsmorgonen kom en person i Lycksele hem efter ett långt arbetspass och upptäckte att någon varit på besök även där. 

– Personen har blivit av med diverse tillhörigheter och kontanter, mer vet vi inte eftersom han inte får söka igenom bostaden innan vi varit där. Det kan förstöra spår, säger Mats Bruhn.

Enligt Mats Bruhn var tillvägagångssättet för det här inbrottet påfallande likt de övriga som varit i helgen. Mer detaljer än så vill han inte gå in på innan en undersökning är gjord. Angående de andra två inbrotten finns i nuläget ingen information om tillvägagångssätt eller vad som har stulits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.