En modell av coronaviruset. Foto: Centers for disease control and prevention, EPA/TT

Ytterligare tre döda av corona i länet

Uppdaterad
Publicerad
Under skärtorsdagen kom beskedet att ytterligare tre personer avlidit i sviterna av covid-19.

Det ska handla om tre äldre personer med underliggande sjukdomar.  Personerna har vårdats på olika platser i länet. En av dem, en person i 80-års åldern vårdades på en intensivvårdsavdelning. Den personen avled under skärtorsdagen. 

Den andra personen som avled under skärtorsdagen var en person i 90-års åldern som vårdades isolerat på ett vård- och omsorgsboende i Vindeln. Under tisdagen avled en person i 80-års åldern i Malå, även den personen vårdades isolerat vid ett vård- och omsorgsboende.

Totalt har fyra personer avlidit i sviterna av corona i Västerbotten. Under veckan har flera fall av covid-19 konstaterats vid flera vård- och omsorgsboenden i Västerbotten.

– Vi måste göra allt för att bromsa smittspridningen i samhället och skydda de äldre, säger Gunilla Persson, tillförordnad smittskyddsläkare vid Region Västerbotten.


Färre kräver sjukhusvård

Under skärtorsdagen rapporterades 12 nya konstaterade fall av coronavirus i länet. Totalt finns det nu 157 bekräftade fall av corona i Västerbotten. 24 personer vårdas just nu på sjukhus, vilket är tre färre än igår. 11 personer som smittats med coronavirus behöver intensivvård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer