Förra veckan testades en spelare i A3 basket positivt för covid-19. Nu har totalt tre personer insjuknat på kort tid, berättar huvudtränare Jan Enjebo. Foto: SVT

Ytterligare två spelare i A3 Basket har testat positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Två spelare i A3 Basket har fått tillbaka positiva provsvar för covid-19 under onsdagen. Proven togs tidigare i veckan. Ytterligare en spelare i laget väntar fortfarande på provresultat.

Förra veckan testades en spelare i A3 basket positivt för covid-19. Nu har totalt tre personer insjuknat på kort tid.

– Den spelare som var positiv förra veckan kommer att friskförklaras snart. Samtliga befinner sig i karantän, säger huvudtränare Jan Enjebo.

Coronaviruset i Västerbotten

Hoppas spela match borta

Under onsdagen tränade den del av laget som är symtomfria. Förhoppningen är fortfarande att spela match borta mot Visby på måndag till veckan.

– Vi räknar fortfarande med att åka. Om vi kan spela med minst åtta friska spelare så gör vi det. Vi tar det dag för dag. Om fler insjuknar får vi ta diskussionen då, säger Jan Enjebo.

Hur mår de insjuknade?

– Båda två känner sig redan bättre men de är inte aktuella för match på måndag, säger Enjebo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet