Foto: Markus Wikström/TT

Zlatan gjorde Umeåbons teckning viral

Umeåbon Markus Wikström satt hemma en kväll och ritade av en av världens bästa fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimovic. Men att hans teckning skulle få flera hundra tusen ”likes” och nå ut till hela världen inom loppet av någon timme hade han aldrig trott. Men det är precis vad den gjort efter att Zlatan själv delat Markus teckning på Instagram.

– Det här är så otroligt roligt, det här kommer jag aldrig att kunna toppa, så det kanske är bäst att jag slutar rita nu när jag nått min topp, säger Markus Wikström till SVT och skrattar.

LÄS MER: Zlatan: ”Den svenska naturen är frihet för mig”

Han jobbar på Umeå FC:s kansli och stod och förberedde inför söndagens match mot Arameisk-Syrianska IF när det plötsligt började plinga till i hans telefon. Vän efter vän sms:ade och taggade Markus i Zlatans Instagrampostning för att uppmärksamma Markus om att Zlatan själv hade delat Markus bild.

– Jag ritar ju mest för skoj skull hemma på kvällarna och så kom jag på att jag ville teckna Zlatan. Han brukar alltid säga att han föryngras och bara blir bättre och bättre. Så min tanke var därför att hans söner skulle vara med på bilden, säger Markus Wikström.

LÄS MER: Agenten om Zlatans motvilliga övergång till PSG

Och det är något som fotbollsstjärnan verkar ha uppskattat. Med tanke på att Zlatan inte brukar dela speciellt många bilder på Instagram känner sig Umeåbon extra hedrad att han valde att dela hans bild.

– Han är Sveriges bästa idrottare genom tiderna och en av världens bästa fotbollsspelare, så jag har alltid sagt att om Zlatan skulle reposta min bild så skulle det vara det största som hänt mig, och nu har det ju faktiskt hänt, säger en glad Markus Wikström.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer