Många över 65 har inte vaccinerat sig. Foto: Mikael Fritzon, TT

13 000 65-plussare har inte bokat tid för vaccination i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Det finns just nu många tillgängliga tider för vaccination mot covid-19 i Västernorrland. Många 65-plussare har ännu inte bokat tid och nu kan regionen behöva släppa på andra grupper för att inte riskera att behöva kassera vaccindoser.

– Vi har väldigt många doser av vaccin som riskeras att behöva kasseras om vi inte kan använda dem under veckan. Om tiderna inte bokas upp de närmaste dagarna av personer över 65 år behöver vi öppna för nästa grupp att vaccinera sig. Därför vill jag uppmana dig som fyllt 65 år och ännu inte bokat tid för vaccination mot covid-19 att göra det, säger vaccinationssamordnare Karin Sellgren till regionens hemsida.

Åldern den främsta riskfaktorn

Hittills har cirka 18 000 personer i åldern 65-74 år fått sin första dos av vaccin. Det innebär att knappt 13 000 personer i samma ålder ännu inte bokat sin tid.

– Åldern är den främsta riskfaktorn för att bli svårt sjuk i Covid-19 och vi har tre mycket bra vaccin som ger bra skydd mot svår sjukdom. Utifrån detta perspektiv är det bekymmersamt att inte fler äldre tagit chansen att vaccinera sig trots att det finns lediga tider, säger Karin Sellgren

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer