Sjunde Deckarfestivalen i Sundsvall igång igen – här Tomas Melander, festivalgeneral, Börje Öhman, tidigare polis och, till höger Jonas Moström, författaren som ville skriva om Sveriges Chicago – Sundsvall

15 år sedan debuten – vi träffade författaren som gjort karriär på Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Det är dags för Deckarfestival i Sundsvall igen – för sjunde gången. Invigning idag, och återigen stod Jonas Moström på scenen. Det här är hans tredje Deckarfestival, men så har han byggt sitt författarskap på just Sundsvall.

Det började med en första bok 2004, alltså för 15 år sedan.  Det skulle sedan komma en hel rad deckare som utspelade sig i staden mellan bergen. 

I  en en intervju från debutåret hittade vi en hel del intressant stoff.  Vi har klippt lite mellan då och nu och hittade bilder på en något yngre Moström som bland annat vävt in dåvarande Mittnytt i debutbokens handling. 

Men vem var egentligen den där kvinnan som skulle ha jobbat på redaktionen – egentligen?

Vi ställde frågan, efter 15 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.