Familjen Larsson på kyrkogården i Stöde. Hör familjen berätta om sorgen och saknaden efter Max som miste livet vid olyckan i Sörfors. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Familjen sörjer 16-årige Max: ”Overkligt att se hans namn på gravstenen”

Uppdaterad
Publicerad

Den 31 maj, på mors dag skedde den tragiska bilolyckan i Sörfors. Sex ungdomar hade varit i Hassela på en bilträff och skulle mitt i natten ta en tur till Sundsvall för att köpa hamburgare. De hade kommit lite mer än halvvägs när bilen, i hög hastighet körde av vägen och fyra unga pojkar miste livet.

 – Det känns overkligt att se hans namn på gravstenen, säger Maggan Larsson, som miste sin 16-årige son.

Varje dag besöker familjen graven vid Stöde kyrka. Ibland blir det två eller tre gånger per dag, berättar hon.

– Det känns tragiskt att han måste vara här , säger Maggan och tittar ner på Max gravsten.

Dödsolycka i Sörfors

”Älskade älskade unge” står det på stenen, som storasyster Moa designat.

– Hon valde formen med ett litet rum för ett ljus och så skrev hon texten som står där.

Max bästa vän omkom också

På andra sidan kyrkogården ligger Emil Idhs grav. Han var Max bästa vän och en av de fyra pojkar som var med i olyckan. De satt i baksätet på bilen som i hög hastighet körde av vägen i Sörfors.

Familjen har fått veta av polisen var Max låg när han hittades och har varit där flera gånger för att tända ljus.

 – Från början var det så ofattbart när vi var där, men nu på slutet har jag känt att ”herregud, var det här min son fick avsluta sitt liv?” Och då ville jag veta exakt var han blev hittad, säger Maggan Larsson.

Den unga kvinnan som körde olycksbilen är misstänkt för grovt vållande till annans död i fyra fall, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Än så länge har inte åklagaren väckt åtal mot föraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet