Foto: SVT / arkiv

Ung kvinna med stickvapen tvingade till sig bilresa till Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna skulle transporteras från Sollefteå till Örnsköldsvik. Men med ett vapen ska hon ha tvingat en tjänsteman att köra ända till Gävle.

Kvinnan åtalas nu för flera brott.

Det var i juli 2017 som en tjänsteman skulle transportera kvinnan från Vemyra Ungdomshem i Sollefteå till Örnsköldsvik. Men i trakten av Undrom längs väg 335 fick kvinnan föraren att i stället köra söderut genom att hota med ett knivliknande stickvapen. ”Kör du inte till Gävle ska jag stampa in den här i ditt ben” eller liknande uttryck med samma innebörd sade hon enligt åtalet till tjänstemannen.

Hon tvingade även till sig tjänstemannens mobiltelefon.

Vemyra ungdomshem

Erkänner att hon spottat

Den unga kvinnan åtalas för egenmäktigt förfarande, grovt olaga tvång och olaga frihetsberövande i samband med bilfärden men säger sig inte minnas något och har därför varket erkänt eller förnekat brott.

Däremot erkänner hon sig skyldig till förgripelse mot tjänsteman då hon samma dag skulle omhändertas i Gävle och spottade en polis i ansiktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vemyra ungdomshem

Mer i ämnet