Visa alla (2)

25-åring skjuten i Sundsvall – polisen söker vittnen

Publicerad

En man i 25-årsåldern blev skjuten i samband med ett rån i Sundsvall natten mot måndag. Enligt polisen handlar det om en uppgörelse i kriminella kretsar och polisen behöver hjälp av allmänheten.

Det var någonstans i Sundsvalls närområde som mannen i 25-årsåldern blev skjuten av okända gärningsmän i samband med att han rånades på en mindre summa pengar. Händelsen inträffade natten mot måndag, men polisen vet inte var skottlossningen inträffade.

– Av någon anledning vill eller kan han inte berätta var det skedde så vi är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan veta någonting om händelsen säger Josefin Perming Tengqvist, tf chef vid avdelningen för grova brott på polisen i Västernorrland.

Tidigare känd av polisen

Polisen letar efter personer som kan ha hört skottlossning kring midnatt, natten mot måndag, som har sett någonting misstänkt eller har några andra uppgifter som kan hjälpa polisen utreda brottet.

Josefin Perming Tengqvist Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Ett 15-tal polisen jobbar just nu med förhör, husrannsakningar och att leta övervakningsbilder. Mannen i 25-årsåldern är inte livshotande skadad och han är sedan tidigare känd av polisen.

– Det mesta tyder på att det är en uppgörelse inom kriminella kretsar, så jag tror inte allmänheten behöver vara orolig säger Josefin Perming Tengqvist.

Sjukhuset slog larm

Det var när det skjutne mannen kom in på akuten vid Sundsvalls sjukhus under natten som skottskadan upptäcktes, han fick skjuts till sjukhuset av en kamrat.

– Vi har märkt att kriminella i stan beväpnat sig allt mer den senaste tiden säger Josefin Perming Tengqvist på polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer