Det var här skottet i Timrå träffade Foto: SVT/Eva Harström

30-åring åtalas för mordförsök i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig man åtalas för mordförsök och grovt vapenbrott efter en händelse i Timrå sommaren 2019. Mannen ska i samförstånd med en annan person ha avlossat skott med en pistol i avsikt att döda en tredje person.

Händelsen inträffade i  bostadsområdet Tallnäs i Timrå kommun i mitten av juli sommaren 2019. Den åtalade har, enligt åklagaren, i samförstånd med en annan person försökt döda en tredje person genom att avfyra ett flertal skott. Offret träffades på ena skinkan av ett av skotten eller en rikoschett.

Enligt åtalet har den åtalade genom agerandet visat synnerlig hänsynslöshet och råhet och åsamkat offret smärta och skador som dels varit livsfarliga och dels orsakat synnerligt lidande. Det fanns en fara för att brottet skulle fullbordas.

Skottdrama vid äldreboende

Den åtalade ska även genom grov oaktsamhet ha utsatt ett antal personer för fara i samband med skottlossningen.

30-åringen åtalas också tillsammans med en annan person för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor efter att ha hanterat cirka fem kilo dynamit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdrama vid äldreboende

Mer i ämnet