Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
40-årsfest med jultema räddade grannen vid husbranden i Johannedal Foto: Emil Hammarström/SVT och Kallestad Gorm. Bilden är ett montage.

Fest med jultema räddade grannen vid husbranden i Johannedal

Uppdaterad
Publicerad

En radhuslänga började brinna i Johannedal i Sundsvalls kommun i helgen och tack vare ett 40-årskalas i samma hus så blev grannar väckta och kunde snabbt ta sig ut.

– Ja, det var en liten fest här bredvid och det var väl tack vare det vi klarade oss, berättar Kjell Eriksson, som vaknade sent av ett bankande på ytterdörren.

Lisa Dahlström, som hade festen, och hennes gäster sprang runt med utklädnad när de bankade på dörrar och krossade fönsterrutor.

– Jag hade någon julgran på huvudet och några kompisar var studenter, för det var lite ”ursäkta jag kom i fel tema”, så alla var utspökade. Nu i efterhand undrar jag vad alla andra tänkte, säger Lisa Dahlström.

Fortfarande chockad efter branden

Hon kan le åt den biten av berättelsen, men egentligen är hon chockad och orolig över vad som hände kvällen hon hade festen.

– Då kände jag att det var kört, jag hoppades på att de var ute från där det brann, det gick så snabbt, från noll till hundra var det övertänt, säger Lisa Dahlström.

Två personer fick föras till sjukhus med okänt skadeläge i samband med branden.

Hör när Lisa och Kjell berättar om kvällen då det började brinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.