Ledningsflytt och avverkning påbörjas i sommar Foto: Håkan Sjöström, SVT.

40 nya småhustomter i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

En ökad efterfrågan har lett till att kommunen ska färdigställa flera småhustomter i Djupängen, Bergforsen. Den första etappen omfattar 17 tomter. Timrå kommun som äger marken ska samverka med privata exploatörer för att genomföra projektet.

– Det här är ett viktigt steg i utvecklingen av flera boendemöjligheter i Timrå, säger Kommunstyrelsens ordförande, Ewa Lindstrand i ett pressmeddelande.

Under förra året fattades beslutet av Kommunstyrelsen och under sommaren påbörjas en avverkning för att ge förutsättningar för ledningsflytt i området, en planerad gatuutbyggnad samt en vatten- och avloppsutbyggnad.

Eon kommer att genomföra en flytt av den kraftledning som i dag skär genom området. Ledningen ska flyttas till ett läge längs väg 330. Målet med avverkningen är att skapa ett attraktivt område för de kommande småhustomterna.

Försäljning till våren

Under hösten kommer entreprenörer för gatuutbyggnad samt vatten- och avloppsutbyggnad att upphandlas, förhoppningen är en entreprenadstart innan årsskiftet. Vid tidig vår 2019 hoppas man på att kunna sälja tomterna.

– Kommunen kommer att samverka med olika privata exploatörer och husleverantörer, säger projektledaren Linda Strid på miljö- och byggförvaltningen i pressmeddelandet

Hela detaljplanen innebär 40 småhustomter. Om projektet blir lyckat förbereder kommunnen för utbyggnad av etapp två, vilket innebär 16 tomter. Dessa kommer då att säljas samtidigt som den första etappen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Timrå

Mer i ämnet