8-årig flicka misshandlad av ungdomsgäng

Under fredagskvällen ska en 8-årig flicka ha blivit misshandlad av ett gäng ”moppekillar” i Sollefteå, som hon uttrycker det själv enligt polisen.
– Det var fyra-fem stycken som ska ha skadat henne i en lekpark, säger Kurt Marklund, befäl på RLC i region Nord.

Flickan skulle cykla till lekparken ensam, berättar polisen.

– Vid 19-tiden så tyckte mamman det var konstigt att det tog så lång tid innan hon kom hem att hon cyklade dit och hittade dottern gråtandes. Då har hon blivit slagen av några äldre killar. De har skadat henne, men jag vill inte säga exakt hur.

Ber om tips

Hon uppger att en av moppekillarna hotat henne: ”Vi ska döda dig”. Flickan har fått vård och ska vara i förhållandevis gott skick fysiskt. Hon är nu hemma igen. Polisen ber nu om hjälp från allmänheten med tips om vilka som kan ha varit inblandade.

– Sollefteå är såpass litet så jag tror det ser ganska bra ut att få reda på vilka det här var. De ska ha varit fyra-fem stycken enligt flickan, men vi har inga misstänkta i nuläget, säger Kurt Marklund.

Polisen tar emot samtal på 114 14. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer