Vid niotiden hade samtliga djur räddats ur ladugården varvid räddningstjänsten kunde koncentrera arbetet på att rädda intilliggande byggnader. Foto: Leif Wikberg

80-tal djur räddade ur brinnande ladugård

Uppdaterad
Publicerad

Ett 80-tal djur fick räddas ur en brinnande ladugård i Idbyn, norr om Örnsköldsvik på måndagskvällen. Ett tiotal brandmän kämpar just nu med att förhindra att fler byggnader på gården fattar eld.

Det var vid åttatiden på kvällen som räddningstjänsten larmades om ladugårdbranden. I byggnaden fanns ett stort antal kor och tjurar som hotade att brinna inne.

Vid niotiden hade samtliga djur räddats ur ladugården varvid räddningstjänsten kunde koncentrera arbetet på att rädda intilliggande byggnader.

– Ladugården kommer inte att kunna räddas men på gården finns ett boningshus och flera byggnader och vi arbetar med att förhindra ytterligare spridning. Just nu ser det lovande ut, säger Mats Renning, inre befäl vid räddningstjänsten.

Brandstyrkan kommer att bli kvar på brandplatsen under hela natten.

Ingen person uppges ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.