Foto: Fredrik Israelsson

98 procent av gymnasieeleverna på nationella programmet i Timrå tog examen

Publicerad

98 procent av eleverna på nationella programmet på Timrå gymnasium tog examen i våras. Det är det bästa resultatet i kommunen på fem år och lägger Timrå i topp i Västernorrland.

Det är i Skolverkets officiella statistik över svenska skolelevers resultat som man hittar de för Timrå kommun så glädjande siffrorna.

– Både elever och personal ska känna sig stolta, säger Lisbeth Eklund som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Skuggas av Ånge

Andelen elever på nationella programmet i Timrå som tagit examen är högst i länet med 98 procent. Timrå skuggas dock av Ånge som ligger en hårsmån efter Timrås resultat med 97,3 procent medan Sollefteå uppvisar den lägsta siffran. Där tog bara 86,5 procent av eleverna som gick ut läsåret 2018/2019 examen.

Hårt arbete

Timrå kommuns biträdande skolchef Roger Åström konstaterar att Timrås positiva utveckling med det bästa resultatet på fem år bygger på hårt arbete.

– Totalt handlar det om vårt systematiska arbete ute i kommunen, hur vi arbetar tydligt med processer, positioner och vad olika personer ska göra, det är ett samarbete med alla i förvaltningen, säger han samtidigt som han poängterar att det ytterst handlar om det som sker i klassrummet för eleverna.

Hör mera av skolchefen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.