Advokat Jonas Granfelt. Foto: SVT / Bildbyrån

Advokat: Tecken på tvivel hos åklagaren

Uppdaterad
Publicerad

Även försvararna i målet beklagar att rättegången i den så kallade Kindberghärvan skjuts upp.
– Vi tolkar det som att åklagaren känner en viss osäkerhet kring utredningens robusthet, säger advokat Jonas Granfelt som försvarar den så kallade Sollefteåföretagaren som tillhör de tre åtalade i målet.

Åklagare Niklas Jeppsson anser att Sollefteåmannens kvitton lämnades in så sent att han inte hann kontrollera äktheten i dem innan huvudförhandlingen i målet skulle inledas.

Därför skjuts rättegången i målet om misstänkt grov ekonomisk brottslighet nu upp på ännu obestämd framtid.

Något som alla parter i målet beklagar. Så även de misstänktas försvarare.

Inte överblick

– Beklagligt. Vi hade helst sett att rättegången inletts som planerat. Min huvudman har sett fram emot att få en rättslig prövning. Men vi har respekt för domstolens beslut, säger advokat Jonas Granfelt, Sollefteåföretagarens försvarare, till SVT Västernorrland.

Varför lämnades verifikaten in så sent? 

– Vi hade inte överblick över hela utredningen förrän i ett sent skede och gjorde då bedömningen att frågan behövde belysas. Det åklagaren menar är nya uppgifter menar vi inte är nya uppgifter.

”Osäkerhet”

Eftersom åklagaren anser att han behöver komplettera sin förundersökning efter de nya uppgifterna har han vänt sig till tingsrätten att bett att på skjuta på förhandlingen tills han är klar.

– Vi tolkar det som att åklagaren känner en viss osäkerhet kring utredningens robusthet, säger Jonas Granfelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ekobrottmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet