När målet om det så kallade Nackstamordet i Sundsvall går upp i hovrätten under måndagen kommer chefsåklagare Marina Amonsson att åberopa ny teknisk bevisning som hon menar är till nackdel för de tre misstänkta.

Åklagaren vill ha ny prövning av Nackstamordet

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som åtalades för mordet på en man i Nacksta i december i fjol, friades av Sundsvalls Tingsrätt. Nu överklagar åklagare Marina Amonsson domen.

En 28-årig man sköts till döds med nio skott i Nacksta i december förra året. Tre män greps ganska snart efter dådet och efter avslutad förundersökning, åtalade Marina Amonsson alla tre för mordet.

Den tio dagar långa rättegången hölls i juli. Åklagaren yrkade på livstids fängelse för alla tre, men efter avslutad rättegång frigavs alla tre. Det var en fingervisning om en friande dom och så blev det också. De dömdes visserligen för en rad småbrott, men domen som kom 5 augusti, friade dem från mordmisstanken.

Dödsskjutning i Nacksta

”Besviken”

Sundsvalls Tingsrätt menade att det inte gått att utesluta att det kan vara någon eller några andra än de tre utpekade männen som varit på platsen.

Marina Amonsson uppgav att hon var besviken efter rättegången. Hon skriver till SVT Västernorrland på måndagen att hon överklagade domen för några dagar sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet