Akutkirurgi överförs till Örnsköldsviks sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Regionen meddelar att man gör en radikal omfördelning av patienter för att lätta på trycket på kirurgkliniken i Sundsvall. Från och med idag måndag, kommer patienter i Sollefteå och Kramfors att få vård i Örnsköldsvik i stället.

SVT har in flera artiklar rapporterat om krisen i Region Västernorrland. Brist på personal och vårdplatser har varit ständigt återkommande.

Därför ändras rutinerna för patienter från länets nordvästra delar som behöver akutkirurgi. De ska en tid framöver få sin vård i Örnsköldsvik i stället för i Sundsvall. Enligt regionens hemsida rör det sig om en till två patienter per dag.

– Genom den här åtgärden använder vi våra kirurgiska resurser på bästa sätt, förklarar Åsa Mattsson Rumm, verksamhetschef för kirurgi, urologi och öron näsa hals.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.