– Det är en förfärlig händelse! Hör advokat Erik Hansson som försvarar en av de misstänkta. Foto: SVT

Äldre kvinna i Kramfors dog i snöstormen – tre personer misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

Den äldre kvinnan fick åka sjuktransport hem från sjukhuset, dagen efter hittades hon död i snön. Inom kort ska åklagaren besluta om hon ska åtala tre personer på företaget som utförde sjuktransporten.

Det var under snöovädret i början av februari 2018 som den äldre kvinnan skjutsades hem från sjukhuset till sin bostad på en liten ort i Kramfors kommun. Dagen efter hittades hon liggande död i snön utanför sin bostad. Nu misstänks tre personer på företaget som utförde sjuktransporten för brott.

– Det är en förfärlig händelse men min klient förnekar bestämt att han ska ha begått något brottsligt säger en av de misstänktas advokat, Johan Lavås, till SVT.

Kvinna död i snöoväder

Framkallande av fara

Det var ganska snart efter kvinnans död som polisen började misstänka brott i samband med sjuktransporten. Efter en lång utredning ska åklagaren Marlene Forsman inom kort bestämma om hon ska åtala de misstänkta för framkallande av fara för annan, eller inte.

– Förundersökningen är väldigt noggrann men enligt min mening ger den inget som helst stöd för att det skett någonting brottsligt säger advokat Erik Hansson, som försvarar en annan av de misstänkta.

Avråder åtal

Erik Hansson har också lämnat in en skriftlig invändning till åklagaren med sina synpunkter på utredningen.

– Jag anser att det inte ska väckas åtal i det här fallet säger han.

Är det vanligt att man gör det?

-  Det är väldigt ovanligt säger advokat Erik Hansson.

Åklagaren Marlene Forsman vill inte kommentera förundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna död i snöoväder

Mer i ämnet