Foto: Andreas Söderberg Vestin

Äldre villa nedbrunnen utanför Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Sent på fredagskvällen utbröt en brand i ett stort, äldre boningshus i Arlom öster om Sollefteå. Huset gick inte att rädda och en man fördes till sjukhus.

Vid 23-tiden på fredagen larmades räddningstjänst och polis till branden i Arlom.

– Det var mannen som bodde där som slog larm. Troligen var branden eldstadsrelaterad, det var i alla fall i i området kring pannrummet det brann som mest intensivt, säger Johanna Engström, räddningsledare vid Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Andades in rök

Mannen fördes till Sollefteå sjukhus. Enligt uppgifter från akutmottagningen befann han sig fortfarande på sjuhuset under lördagsmorgonen. Han ska ha andats in rök men fått syrgas och är vid medvetande.

Huset var mer eller mindre övertänkt när räddningstjänsten anlände så man inriktade sig på att förhindra spridning till övriga byggnader på gården. På lördagsmorgonen var huset helt nedbrunnet och räddningstjänsten hade en styrka kvar för bevakning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.