Foto: TT

Åldringsbrott i Timrå – polisen går ut med varning

Uppdaterad
Publicerad

En äldre kvinna i 85-årsåldern i Söråker i Timrå kommun utsattes för en mycket fräck stöld i sitt hem vid lunchtid på onsdagen.

En främmande man ringde på dörren till hennes lägenhet och trängde sig sedan in hos kvinnan. Mannen lämnade sedan lägenheten med en större summa pengar som han stulit från den äldre kvinnan.

Polisen utreder ärendet som grov stöld och en förundersökning har inletts. Under onsdagseftermiddagen har man knackat dörr i området, men hittills finns inte någon misstänkt för brottet.

”Var uppmärksam”

Händelsen påminner om liknande åldringsbrott som begicks först i Söderhamn och senare i Hudiksvall under tisdagen. Polisen tror att det kan röra sig om samma gärningsman som eventuellt är på väg norrut .

Polisen uppmanar nu allmänheten att inte släppa in främmande personer.

– Vi ser allvarligt på den här typen av brott. Var uppmärksam på tillvägagångssättet och anmäl direkt om du blivit utsatt, säger brottssamordnare Marlene Sjölund på polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.