Foto: Fredrik Israelsson

Alla vill hjälpa till för att skydda de gamla mot coronaviruset i Stöde

Uppdaterad
Publicerad

När coronaviruset hotar riskgrupper och äldre i samhället ställer folk i lilla Stöde i Västernorrland upp mangrant. Initiativet ”Stödehjälpen” har på nolltid mobiliserat massor av folk som kan hjälpa de som måste vara hemma. – Det är helt fantastiskt, säger initiativtagaren Ingela Norrby.

Det bor bara drygt tusen personer i  Stöde väster om Sundsvall men när Ingela Norrby drog igång ”Stödehjälpen” ville rekordmånga vara med.

– Vi är alldeles överväldigade av det intresse och engagemang som finns, säger hon.

Coronaviruset i Västernorrland

Alla ställer upp

Det är idrottsföreningar, hembygdsföreningar och lokala företag som ställer upp med folk för att hjälpa äldre och riskgrupper med ärenden så de kan stanna hemma och slippa utsättas för risken att smittas av coronaviruset.

– Om alla hjälps åt tillsammans kan det bli lite bättre, säger Wilfred Greenfield som normalt sett spelar fotboll i Stöde IF men nu levererar en matkasse till 91-åriga Sixten Hultin.

”Alla tiders”

– Det är alla tiders, konstaterar Sixten som fått rådet av sin läkare att hålla sig hemma.

Mera om när Wilfred levererar matkassen till Sixten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet