Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det blir en allt större utmaning att hålla skolan öppen utan risk för smittspridning – hör rektor i klippet. Foto: Tiffany Lind / SVT

Allt svårare för länets största grundskola att hålla öppet

Publicerad
Coronaviruset sätter många skolor på prov just nu. Engelska skolan är Västernorrlands största skola och de hoppas på att kunna hålla skolan öppen så länge det går.
– Vi tycker att det är viktigt för barn och ungdomar att ha skolan att gå till, säger Petra Håkansson, biträdande rektor.

Att elever helst ska hålla två meters avstånd och följa rekommendationerna för att hålla god hygien är Engelska skolans största utmaning just nu. Med 1 300 elever kan det vara svårt att hålla koll på alla elever.

I ett brev till elevernas föräldrar skriver skolans rektor Pascal Brisson att regeringens uppmaning om att fortsätta hålla skolorna öppet blir allt svårare på grund av alla nya rekommendationer som ibland är svåra att tillämpa. Men att de gör allt för att kunna göra det och fortsätta ha en säker miljö på skolan.

Inga storsamlingar längre

För att möta utmaningarna som kommer med coronaviruset har skolan gjort en rad förändringar för att kunna följa riktlinjerna från regeringen så mycket som möjligt. De har inga storsamlingar för eleverna, extra timvikarier lärs upp och alla stora personalmöten har pausats.

I brevet uppmanar även rektorn att familjerna helst ska stanna hemma till påsk för att undvika eventuell smittspridning.

– Vi har bett alla att tänka till en extra gång, är den här påsklovsresan verkligen nödvändig eller kan man hitta på nånting som familj hemma i stället. Det är ett önskemål från oss, säger Petra Håkansson, biträdande rektor på Engelska skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet