Foto: Montage

Anna-nyhet i världspressen

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om Anna Holmlunds uppvaknande sprider sig utrikes. En enkel internetsökning som SVT Västernorrland gjort visar att medier världen över uppmärksammade nyheten.

Såväl tyska som franska och engelska medier har under dagen uppmärksammat nyheten om att Anna Holmlund har vaknat ur koma. Men det mediala rampljuset sträcker sig inte bara innanför Europas gränser, men också utanför.

Nordiska medier

De nordiska grannländerna uppmärksammar givetvis. Norska Aftenposten.no, danska Bt.dk och finska Iltalehti.fi skriver om glädjebeskedet.

Anna Holmlund

Franska medier

Både den franska nyhetsbyrån AFP och det franska nyhetsmagasinet Le Point uppmärksammar händelsen. Le Parisien kan inte hålla sig till parisiska nyheter, utan vill också lyfta nyheten om Anna Holmlunds uppvaknande.

Tyskspråkiga medier

Tyska Rp-online.de skriver också om den alpina världsstjärnan, men även tyska grannländerna uppmärksammar; österrikiska Kurier.at och schweiziska Blick blickar mot Sverige för att hämta nyheter.

Värt att nämna

Världskända ESPN från USA skriver att Anna Holmlund vaknar efter fem månader i koma. Även kanadensiska Lapresse.ca skriver på franska om den svenska världsstjärnan. Spanska Mundodeportivo.com, polska Sport.interia.pl och italienska Gazzetta.it uppmärksammar lika flitigt, den händelse och den person, som tycks vara på allas läppar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anna Holmlund

Mer i ämnet