Migrationspolitik och djurskydd är de stora frågorna i Gustav Kasselstrands parti. Foto: SVT

Alternativ för Sverige valtalar i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

”Återvandringsturnén” kallar partiet Alternativ för Sverige sin kampanj. På lördagsförmiddagen har de möte i centrala Sundsvall.

Det nybildade partiet Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand var tidigare Sverigedemokrat. Han har bland annat varit ordförande i Sverigedemokratisk ungdom, men uteslöts från partiet efter att han rört sig ännu längre ut på högerkanten. Efter det skapades utbrytarpartiet Alternativ för Sverige.

Partiet har uppmärksammats i sommar för att de använt sig av logotyper för sina budskap som är snarlika svenska myndigheters som Migrationsverket och Socialstyrelsen vilket kan vara ett lagbrott.

Valturnén inleddes i Stockholm 11 augusti och har nu kommit till Sundsvall. Enligt P4 Västernorrland har man sökt och fått mötestillstånd från Polisen.

Texten har förtydligats. Vi har tagit bort ordet högerextremt eftersom det är en otydlig definition av ett parti. Vi har istället lagt till en faktaruta vilken politik Alternativ för Sverige driver. 

Alternativ för Sveriges politik

Visa

I korthet:

Hårdare migrationspolitik. Till exempel ska samtliga uppehållstillstånd som delats ut sedan år 2000 omprövas.

Nej till åsiktsförbud. Oavsett hur stötande någon uppfattar en åsikt, symbol eller tanke måste den få yttras.

Vill lämna EU.

Kraftigt skärpta straff.

Källa: Allt för Sveriges egen hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Sundsvall

Mer i ämnet