Amanda Lind om SM-veckan: ”Bra att små sporter får synas”

Uppdaterad
Publicerad

Kultur- och idrottsministern Amanda Lind (MP) besökte SM-veckan i Sundsvall för att se skidåkare i action under herrarnas sprint. Vintersport ligger den nya idrottsministern varmt om hjärtat – själv föredrar hon hockey.

– Jag är rätt så idrottsintresserad och försöker att titta inte minst på vintersport, säger hon.

Sveriges nya kulturminister Amanda Lind (MP) dök upp under SM-veckan i Sundsvall som firar 10-årsjubileum. Under söndagen sågs hon vid startskottet av herrarnas SM-sprint och berättar att hon gläds åt evenemangets utveckling.

– Det är ju väldigt roligt med SM-veckan och hur den har växt mycket. Det är positivt att man samlar olika idrotter till en vecka så att man både kan lära av varandra och det är också bra att de små idrotterna får synas lite mer, säger hon.

Ser ofta på vintersport

Hockey-intresset har hängt med sedan barndomsåren – och det har även det hockeylag hon håller på.

– Jag är uppväxt i Luleå, så jag försöker att följa Luleå Hockey. Annars så är jag rätt så idrottsintresserad och försöker att titta inte minst på vintersport, säger hon.

Idrottsklyfta i samhället

Den nya kulturministern, som har titeln kultur- och demokratiminister, har också hand om ungdoms- och idrottsfrågorna och menar att flera problemområden finns inom svensk idrott.

– Vi har en idrottsklyfta idag, det påverkas ganska mycket av vilken bakgrund du har och även om du är tjej eller kille, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.