Else Ammor Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Stridbar politiker tillbaka på den politiska scenen

Uppdaterad
Publicerad

Hon har varit ordförande i socialnämnden i Sundsvall – men fick sparken.

Tagit strid för bevarandet av Petersvik.

Nu blir Else Ammor ordförande för regionens revisorer – som medlem i Sjukvårdspartiet (Sjvp).

– Jag gick med för en vecka sedan, säger hon till SVT Västernorrland.

Den dåvarande moderaten Ammor blev under uppmärksammade former sparkad från sin post som ordförande i socialnämnden i Sundsvall – av sina egna partikamrater.

Hon gick senare ur partiet och startade Sundsvallspartiet inför valet 2014 som dock inte lyckats samla särskilt många röster i de två senaste valen.

Val 2018 Västernorrland

Ammor har också varit ett av de mest högljudda motståndaren till beslutet om att bygga och driva den omdebatterade kombiterminalen och containerhamnen i Tunadal.

Sjukvårdspartist – sedan en vecka

Nu gör hon comeback på den politiska scenen – som medlem i Sjukvårdspartiet.  När nu oppositionen formerat sig, har Ammor utsetts till ordförande för regionens revisorer.

När gick du med i sjukvårdspartiet?

– Det är bara en vecka sedan jag blev medlem, men som Sundsvallspartist hade jag samarbete med både Sjukvårdspartiet och Timråpartiet under valrörelsen.

Osäker inför valet

– Men faktum är att inför regionvalet visste jag faktiskt inte vilket parti jag ens skulle rösta på.

Är det här första steget till en politisk comeback för dig?

– Nej, så ser jag det inte, jag vet inte om jag någonsin velat sitta i just regionfullmäktige.

Relativt opolitisk roll

Nu är nyblivna sjukvårdspartisten Else Ammor inte heller invald i den nya fullmäktigeförsamlingen, och det får hon heller inte vara i rollen som ordförande för den granskande revisionen.

– Regionens revisorer är ju relativt opolitiska, det är ju inte främst ett forum för att föra fram politiska åsikter. Revisionen har en lite annan roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Västernorrland

Mer i ämnet