Ebba Andersson slutade fyra i Davos. Foto: Bildbyrån

Andersson föll – men avslutade urstarkt

Uppdaterad
Publicerad

Ett tidigt fall.

Då dog chansen till pallplats.

Men Ebba Andersson avslutade urstarkt och slutade fyra i masstarten i kanadensiska Quebec.

Olyckan var framme tidigt i masstarten över 10 kilometer för Ebba Andersson efter att ha dragits med i ett massfall.

Men Andersson visade att hennes form för tillfället är vass. Hon gjorde en mäktig upphämtning och kunde till slut ta sig i mål som fyra, 25 sekunder från Stina Nilsson som vann loppet efter att ha spurtat ner den norska distanssuveränen Therese Johaug.

Övertygat efter VM

Sollefteååkarens VM slutade i besvikelse efter att en sjukdom stört henne under inledningen av mästerskapet. Efter det så har hon övertygat på nytt. Först slutade hon trea på tremilen i norska Holmenkollen. Sedan blev hon tvåa på hemmaplan i Falun förra helgen, hennes åttonde pallplats för säsongen.

Nu avslutas världscupen i Quebec med en tredagarstour. Då överraskade Andersson med att ta sig till semifinal i den inledande sprinten på fredagen.

Tung dag för Karlsson

Anderssons klubbkamrat – Frida Karlsson – hade en tung dag och slet med undermåliga skidor. Hon försökte gå med täten, men när tempot höjdes betänkligt en tredjedel in i loppet så klarade hon inte att haka på. Hon gled i mål på plats 17, minuten från segraren Nilsson.

Touren avslutas med en jaktstart på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.