Emilia Rapp är ny hållbarhetsstrateg på Ånge kommun. Foto: Region Västernorrland, SVT

Ånge kommun satsar på miljön

Publicerad

Ånge kommun gör nu en satsning för att nå de utsatta hållbarhetsmålen. I december tillträder Emilia Rapp rollen som hållbarhetsstrateg för att granska kommunens klimatpåverkan.

Ånge satsar för första gången på att anställa en hållbarhetsstrateg på heltid. Emilia Rapp tillträder den nya tjänsten 3 december 2018.

– Det känns jättekul att få arbeta med detta i Ånge kommun. Kommunen tror att de inte gör ett bra arbete, men det håller jag inte med om. Det är dags att bevisa motsatsen, säger hon.

Emilia Rapp menar att kommun likväl som privatperson bör arbeta gemensamt för att nå de utsatta hållbarhetsmålen.

– Vi ska styra mot världens hållbarhetsmål, det är viktigt att ta tag i detta. Kommunen kommer inte att kunna jobba med allt, men vi måste granska vår klimatpåverkan, säger hon.

Emilia Rapp kommer närmast från en tjänst vid Region Västernorrland i Härnösand där hon under sex år jobbat med flera olika roller vid miljö- och hållbarhetsenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.