Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ångeföräldrar: ”Skolnedläggning leder till utflyttning från kommunen”

Ångeföräldrar: ”Skolnedläggning leder till utflyttning från kommunen”

Publicerad

Engagerade föräldrar i Torpshammar, Fränsta och Ljungaverk har gått samman för att framföra kritik mot Ånge kommuns skolutredning. De menar att förslagen till skolnedläggningar kommer att leda till ytterligare utflyttning – något som är förödande för hela kommunen.

– Utredningen fokuserar på lokaler, på behöriga lärare och elevunderlag. Men grundkärnan är att vi har för få invånare och vi behöver inflyttning till kommunen, säger Josefin Edlund, som är en av de föräldrar som engagerat sig i frågan.

Första medborgardialogen

På tisdag kväll hålls den första medborgardialogen i Torpshammar om skolornas framtid i Ånge kommun. Kommunens skolutredning föreslår bland annat att Torpshammars skola och Ljungaskolan ska läggas ner.

”Man ska sätta barnen i fokus”

– När det gäller Torpshammar är vi en anslutningspunkt till flera byar, vilket gör att en del barn har väldigt långt att åka redan idag. Då tycker jag att man ska sätta barnen i fokus och att man ska värdera barnen lika mycket oavsett var man bor i kommunen, säger Josefin Edlund.

Ytterligare två medborgardialoger kommer att hållas i Fränsta och Ljungaverk.

Hör mer om föräldrarnas kritik av skolutredningen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer