Foto: Fredrik Sandberg/TT och Andreas Hillergren/TT

Annika Zell ny tränare för skiddamerna

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som Johan Olsson presenterades som tränare för skidlandslagets herrar dök ett till Sundsvallsnamn upp som damtränare: Annika Zell.

Annika Zell ska tillsammans med Stefan Thomson bistå Charlotte Kallas personlige tränare Magnus Ingesson i att träna damlaget.

– Annika har själv en aktiv elitkarriär bakom sig inom orientering och skidorientering och har dessutom jobbat med den svenska skidsenioreliten på högskolor i flera år. Hon är en väldigt duktigt tränare och känner flera av åkarna väl och kommer bli värdefull för att höja damerna ytterligare ett steg, säger landslagschef Rikard Grip.

Tre VM-guld

Annika Zell, 53 år, är uppvuxen i Sundsvall och har varit aktiv i såväl orientering som skidorientering och längdskidor. Hon har tre VM-guld i skidorientering.

Hon har även bott i Norge och nu bor hon i Falun där hon de senaste åren arbetat som tränare i skidorientering på Dala Sports Academy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.