Foto: SVT / arkiv

Ännu en förlust för nedflyttningsklara SDFF

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls fotbollsdamer föll tungt med 1-5 hemma mot Brommapojkarna på lördagseftermiddagen och nu aviserar flera av tabelljumbons nyckelspelare att de lämnar klubben efter säsongen.

Sundsvalls DFF hade 1-1 med mersmak i halvtid mot Brommapojkarnas damlag, men efter paus rasade allt.

Fyra baklängesmål till blev det och efter 1-5 förlusten har elitettans hopplösa jumbo blott sju poäng på 24 spelade matcher, med två omgångar kvar.

Nedflyttningen till tredjedivisionen är sedan länge klar och nu meddelar flera av de tongivande spelarna i truppen att de inte följer med laget ner i seriesystemet.

”Större ambitioner”

– Jag kommer inte att spela i SDFF nästa säsong i alla fall. Jag har haft diskussioner med klubben och jag har större ambitioner än så här, säger forwarden Venera Rexhi till Sundsvalls Tidning.

Backen Wilma Wärulf har enligt tidningen också meddelat klubbledningen att hon lämnar efter säsongen.

Provträna

Tidigare i veckan berättade även mittfältaren Olivia Wänglund att hon är på väg att byta klubb, och att hon ska provträna med exallsvenska Kvarnsveden.

Både Wärulf och Wänglund har ungdomslandslagsmeriter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.