Cecilia Möller, regionchef Förpacknings- och Tidningsinsamlingen FTI

Ansvariga för skräpig återvinningsstation: ”Vi utökar städningen”

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI som ansvarar för återvinningsstationerna i Västernorrland beklagar situationen på den skräpiga återvinningsstationen på Tivolivägen och meddelar att man utökar städningen för att komma tillrätta med problemet.

Återvinningsstationen har blivit en mindre soptipp, det tycker de omkringboende på Tivolivägen i Sundsvall. Matrester och allehanda sopor ligger ofta spridda runt containrarna.

– Det är jättetråkigt, säger Cecilia Möller som är regionchef på företaget Förpacknings- och Tidningsinsamlingen FTI som ansvarar för återvinningsstationerna i Västernorrland. Hon beklagar situationen.

Lägger mycket pengar på städning

Cecilia Möller förklarar att FTI lägger stora pengar på att hålla rent på stationerna men att det är många som missbrukar återvinningen och slänger sådant som inte ska vara där. När det gäller stationen på Tivolivägen kommer hon dock med ett glädjande besked för de omkringboende.

Utökar städningen

– Vi utökar städningen från två gånger till tre gånger i veckan, säger Cecilia Möller som också berättar att de polisanmäler de fall där de lyckas identifiera de som slängt felaktiga sopor.

– Men polisen lägger nästan alltid ner anmälningarna, konstaterar hon samtidigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.