– Vi har valt att inte gå ut med allmän information men svarar på direkta frågor till oss säger Annika Backström på Sundsvalls kommun. Foto: TT/SVT

Sundsvalls kommun: ”Vi vill inte skapa onödig oro”

Uppdaterad
Publicerad

Efter oro på grund av rykten om coronasmitta på äldreboenden i Sundsvall förklarar ansvarig tjänsteman vilken policy kommunen har.

– Vi svarar på direkta frågor men ger ingen allmän information, säger hon.

Annette Jonsson i Sundsvall har hört rykten om coronasmitta på Kristinelunds äldreboende där hennes föräldrar bor, men anser att hon inte fått någon information om läget endast att det inte ska vara någon smitta på de avdelningar där hennes föräldrar bor.

– Jag som anhörig får inte veta hur det är i övriga huset, det känns som att det är nedtystat av kommun.

Vill inte skapa oro

Enligt Annika Backström, tillförordnad direktör för Vård- och omsorgsförvaltningen, vill man från kommunens sida inte skapa onödig oro.

– Vi har valt att inte gå ut med allmän information men svarar på direkta frågor till oss, säger hon till SVT Västernorrland och bekräftar att det skett smittspridning av covid-19 på Kristinelunds äldreboende i Sundsvall.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.