• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Arthur hjälper sjuka

Uppdaterad
Publicerad

Gathunden Arthur har acklimatiserat sig i Örnsköldsvik och är nu redo för nya uppdrag. I helgen deltog han i ett välgörenhetslopp i Kalmar.

På söndagen genomförde Arthur tillsammans med husse och multisportaren Mikael Lindnord loppet ”Wings for Life World Run”, för att samla in pengar till ryggmärgsskadade.

Arthurs medverkan diskuterades noggrant, för det handlar inte om att kommersialisera honom.

Gatuhunden Arthur

– Men här kände vi att vi ville vara med och hjälpa till, säger Mikael Lindnord till Kvällsposten.

Historien om Arthur började i Ecuador där han började följa svenska teamet i VM i multisport. Han fick följa med till Sverige och lämnade karantän för en dryg månad sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet