Gatuhunden Arthur i sitt nya hem i Örnsköldsvik.

Arthurs nya liv

Uppdaterad
Publicerad

Gatuhunden Arthur har äntligen fått komma hem till familjen Lindnord i Örnsköldsvik. I natt sov han för första gången i sin nya hundbädd.

Hunden Arthur har, sedan han slog följe med multisportlaget från Örnsköldsvik, blivit något av en världskändis. Från den första köttbullen uppe i bergen följde han laget ända fram till den del av tävlingen där det var dags att paddla. Där stoppades Arthur från att följa med i kanoterna. Men Arthur ville annat och hoppade i vattnet och simmade mot Mikael.

– Jag kände att det inte fanns något annat val än att ta med Arthur. Jag minns hur jag hörde sorlet från stranden och människor som började gråta. Även mina ögon tårades. Där och då kände jag att hur det än kommer att sluta så kommer jag att vara nöjd med mitt val.

Gatuhunden Arthur

Hoppade ur kanoten och försvann

Men det fanns ett tillfälle där Mikael trodde att Arthur valt en annan väg och att de aldrig mer skulle ses igen. När laget paddlade förbi en by hoppade Arthur ner i vattnet och började simma mot byn.

– Då var jag säker på att jag aldrig mer skulle få se honom igen. Men sen såg jag honom komma travande mot oss. Han hoppade ner i vattnet och simmade mot oss igen. Så det var bara att lyfta upp honom igen. Efter målgången kände jag att vi inte kunde lämna kvar honom.

Hemma efter lång väntan

Mikael fick ta med Arthur hem till Sverige och efter en fyra månader lång karantän fick han under söndagen sätta ner sina tassar i sitt nya hem i Örnsköldsvik. Nu väntar ett lugnt liv som familjehund blandat med nya äventyr.

– Vi kommer att fortsätta tävla. Arthur kommer att vara med på så mycket som det går. Han kommer inte att vara med på tävlingar utomlands men när vi kan så vill vi ha familjen samlad, Det är vårt motto att alltid försöka göra saker tillsammans. Det tror jag är viktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet