Boverket bidrar med åtta miljoner till socialt utsatta områden i Västernorrland. Foto: SVT

Bidrag till nya lekplatser och gröna parker

Uppdaterad
Publicerad

Bredsand och Kvissleby i Sundsvall och Sörliden i Örnsköldsvik är de områden som får Boverkets stöd till särskilt utsatta områden.

Tanken med stödet från Boverket är att rusta upp befintliga och anlägga nya lekplatser, parker, platser för spontanidrott och andra utemiljöer.

– Många vill göra trygghetsskapande åtgärder som att förbättra belysning och klippa häckar och buskage. Det är roligt att man vill involvera de boende, vilket är ett av kriterierna för att få stödet. säger Per Lindkvist, enhetschef Boverket, till tidningen Hem & hyra.

Hittills har Boverket behandlat 53 av 92 avsökningar och fem projekt i Västernorrland har beviljats pengar, skriver tidningen Hem & hyra. Av de totalt 145 miljoner som delats ut i Sverige har drygt åtta miljoner hamnat i Västernorrland.

Fem miljoner

Bostadsbolaget Din bostad i Sundsvall har fått fem miljoner till två projekt i Bredsand respektive Kvissleby.

Örnsköldsviks kommun har fått bidrag till Mötesplats Sörliden och i Härnösand har Stiftelsen Årsta diakonigård fått pengar till ett äldreboende, de två projekten beviljades en och en halv miljon vardera.

Dessa projekt har beviljats pengar.

Sundsvall

Din bostad i Sundsvall – Aktiv ungdom i Bredsand 2.500.000

Din bostad i Sundsvall – Kvissleby 2.500.000

Örnsköldsvik

Kommunen – Mötesplats Sörliden 1.500.000

Härnösand

Vårsta-stiftelsen – Boende för friskt åldrande 1.537.000

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.