Avspärrningarna i Solberg hävs klockan 23

Publicerad

Klockan 23 på torsdagen blåser räddningstjänsten ”faran över” i Solberg efter den brand som härjat i en verkstad med gasflaskor.
Sagavägen öppnas då åter för trafik och evakuerade får komma hem.

Det var vid ettiden natten mot torsdagen som räddningstjänsten upptäckte en pågående brand i en maskinhall i Solberg i västra hörnet av Örnsköldsviks kommun. Eftersom det fanns gasflaskor med acetylen i byggnaden, och därmed explosionsrisk, fick ett stort område spärras av. Även väg 348, Sagavägen, som passerar genom byn, stängdes. En handfull närboende fick också evakueras.

Gick inte att skjuta

Mitt på dagen rasade byggnaden ihop och det fanns planer på att skjuta sönder gasflaskorna som alternativ till att låta dem svalna.

– Men det gick inte, bland annat gick det inte att se dem. I stället har vi låtit det vara och bedömer att klockan 23 i kväll kan vi öppna vägen och de evakuerade får återgå, säger Linus Jogedal , inre befäl på räddningstjänsten i Örnsköldsvik, till SVT vid 20-tiden.

– Det kommer också att finnas personal kvar och bevaka brandplatsen som  numera består av en massa bråte över en glödbädd.

Tre traktorer och en husvagn ska ha stått i hallen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer