Barackerna i Ramsele stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att sätta upp baracker för cirka 200 vindkraftarbetare på en fotbollsplan vid ishallen i Ramsele stoppas sedan kommunstyrelsen röstat nej till den omdiskuterade placeringen. Beslutet togs sedan Västra initiativet och Socialdemokraterna röstade emot etableringen.

Det var efter votering i kommunstyrelsen som förslaget om ett samlat boende för omkring 200 vindkraftarbetare röstades ned med siffrorna 8 mot 6. Socialdemokraterna tillsammans med Västra initiativet röstade mot och fällde därmed etableringen som blivit en het fråga i Ramsele, bland annat med tanke på risken för spridning av coronaviruset.

– Det innebär att det inte blir något arrendeavtal i Ramsele och att vi inte följer rekommendationerna från smittskyddsläkaren och Region Västernorrland som ur smittskyddssynpunkt anser att det är bättre med ett samlat boende än ett spritt, säger kommunalrådet Johan Andersson(C).

Utspritt boende

Johan Andersson frågar sig hur Socialdemokraterna i Sollefteå kommun tänker ta ansvar för eventuell smittspridning med tanke på beslutet som innebär att vindkraftarbetarna kommer att bo utspritt i lägenheter och campingplatser, eftersom beslutet i kommunstyrelsen inte påverkar det faktum att arbetarna kommer.

Det socialdemokratiska oppositionsrådet Åsa Sjödén säger till SVT att hon ska kommentera partiets inställning i frågan om barackerna senare under dagen.

Uteblivna inkomster

Kommunalrådet Johan Andersson menar också att den stoppade etableringen innebär uteblivna inkomster i Ramsele.

– Vi säger nej till ett stort avtal som skulle ge intäkter till föreningar och även lokala näringsidkare i Ramsele, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.