Foto: Per-Erik Ström, SVT

Minst 11 personer ska anställas

Uppdaterad
Publicerad
I slutet av januari hoppas Astorias ägare att verksamheten är igång, och fram till dess behövs minst 11 personer anställas i Sundsvall.

Hotellpråmen Astoria har plats för 245 hotellgäster, och har också restaurang och bar. För att driva verksamheten behövs 11 personer anställas, enligt Britt Pettersson, som är area manager på God morning hotells.

-Först ska vi rekrytera en platschef, det startar vi med redan nästa vecka, säger Britt Pettersson, och när den personen är på plats så börjar vi söka resten av personalen.

11 personer på motsvarande sju heltidstjänster är vad hotellföretaget tror behövs, samt ytterligare några stycken sommartid.

Invigning i slutet av januari

Innan pråmen kan öppna för gäster behöver kajen åtgärdas. Per Liljenfeldt på Grandab som äger Astoria berättar att fiber, el, vatten och avlopp ska dras till båten. Det ska också byggas en ny entré till båten, med hiss eller ramp. Kajen ska också få ett staket där båten ligger, för att hindra att någon ramlar i vattnet mellan kaj och båt. Det är idag grus på kajen, och det ska asfalteras.

-Vi bekostar stora delar av de åtgärder kommunen behöver göra så att vi kan ligga med Astoria här, hävdar Per Liljenfeldt, det här är en stor investering för oss.

Tillfälligt bygglov

Astoria har bygglov i fem år, men Liljenfeldt hoppas det blir förlängt.

-Kommunen ville inte låsa upp sig på ett längre avtal, men vi vill vara långsiktiga, då detta kostar oss mycket pengar.

På frågan om Sundsvall verkligen behöver att hotell till svarar Liljenfeldt att deras egna anställda haft svårt att få hotellrum i stan under vardagar, så han tror på marknaden.

Också Britt Pettersson på God morning hotells anser att förutsättningarna är goda.

-Vi kompletterar utbudet med en enklare typ av boende och restaurang. Astoria är inget lyxhotell. Och Sundsvall växer, fler sängplatser behövs, avslutar Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer