Befarat farligt utsläpp i Stockvik var troligen ånga

Uppdaterad
Publicerad

SOS Alarm larmade på söndagsmorgonen om ett befarat farligt utsläpp från en cistern på det nedre fabriksområdet vid Stockvik men utsläppet bedöms nu som ofarligt. – Vi tror att det är ånga, meddelar räddningstjänsten i Medelpad.

En indikation på ett utsläpp av någon form av farligt ämne på Akzos fabriksområde i Stockvik söder om Sundsvall orsakade en insats med full skyddsutrustning inledningsvis.

– Det är Akzos egen räddningsstyrka som hanterat händelsen, berättar Henrik Cedergren, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

Riskerna tonas ned

Det bedrivs kemisk industri i området men vad det giftiga ämnet skulle bestå av är oklart och efter hand kunde riskerna tonas ned.

– Nu tror vi att det bara rör sig om ånga och räddningsstyrkan har tagit av sig skyddskläderna, konstaterar Henrik Cedergrern.

Väntar på ägaren

Akzos räddningsstyrka på plats avvaktar nu i väntan på folk från det företag som äger cisternen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer