• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Idag skulle dom avkunnats mot den hälsing som åtalats för mordförsök och förberedelse till människorov Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Häktad för mordförsök

Den man som greps misstänkt för att ha försökt mörda en kvinna i centrala Sundsvall har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och förberedelse till människorov.

Mannen som är i 50-års åldern kommer från Hälsingland och greps i samband med misshandeln av kvinnan. Hon lyckades ringa en väninna med mobiltelefonen i fickan. Väninnan hörde hennes skrik och larmade polisen som avstyrde bråket som pågick i en lägenhet i centrala Sundsvall.

Våldsam misshandel

Misshandeln har beskrivits som våldsam med tillhyggen och knytnävar. Mannen skadades i samband med polisingripandet och fördes till sjukhus.

– Det handlar om en man i en fd relation som har bestämt sig för att ta målsägandes liv. Han har också bestämt sig för att föra bort henne just i det här syftet. Han har då beväpnat sig och försett sig med en hel del vapen, verktyg och andra föremål som har varit typiskt sett ägnade åt att kunna verkställa de här planerna, säger kammaråklagare Staffan Blyberg till SVT Västernorrland.

Nekar till brott

Blyberg begärde mannen häktad misstänkt för försök till mord, förberedelse till människorov, grov misshandel och olaga hot.

– Det finns en konkret risk att han skulle sätta de här planerna i verket om han skulle försättas på fri fot, säger Staffan Blyberg

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Sundsvalls tingsrätt gick på åklagarens linje och häktade mannen. Han nekar till brott och ska nu genomgå en psykiatrisk undersökning.

Kammaråklagare Staffan Blyberg på väg in till häktningsförhandlingen. Foto: Barbro Sellin, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordförsök i Sundsvall

Mer i ämnet