Modo hockeys nya sportchef Fredrik Glader presenterades under tisdagen. Foto: Anna Quayle/SVT

Glader ny sportchef: ”Attraheras av den resa Modo påbörjat”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Glader, nuvarande tränare och sportchef för Luleås damlag, är klar som ny sportchef i Modo hockey.

– Det känns som en fantastisk utmaning och möjlighet, säger Glader till SVT.

Modo har stått utan sportchef sedan i våras då Michael Sundlöv återvände till Brynäs. Redan i slutet av augusti kunde SVT Sport avslöja att Glader var aktuell som efterträdare. På tisdagen presenterades han på plats i Örnsköldsvik.

Varför en sådan lång process?

– Det är många pusselbitar som ska falla på plats och det ska vara en trygghet i beslutet från alla parter. Nu har vi kommit fram till det och det känns skönt, säger Fredrik Glader.

Tre guld med Luleås damlag

Fredrik Glader har gjort succé som tränare för Luleås damlag och har bland annat tre SM-guld på meritlistan. Nu väntar alltså sportchefsrollen med ansvar för junior- och herrverksamheten i Modo hockey. Glader börjar sitt jobb i Modo senast den 14 oktober.

– Han har erfarenhet av att göra många olika saker inom hockeyn och det här är en bred roll där man har ansvar för hela vår elitverksamhet. Det känns jättebra att ha gjort klart med Fredrik, säger Johan Widebro, vd i Modo hockey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.