Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Berina Delic pendlar varje vecka mellan Älvsbyn och Bredbyn. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Efter branden på Polarbröd: Berina längtar hem till Älvsbyn

Publicerad

Berina Delic hade precis gått på sitt skift på Polarbröds bageri hemma i Älvsbyn när branden startade. Några timmar senare var hennes arbetsplats sedan 24 år borta. Hon fick jobb på bageriet i Bredbyn men nu längtar hon hem till Norrbotten.

Det var den 23 augusti ifjol som en brand startade på Polarbröds bageri i Älvsbyn och Berinas arbetsplats brann ner till grunden.

– Jag var på jobbet när det hände. Jag hade precis gått på mitt nattskift men efter fem minuter var vi tvungna att springa ut. Det var en hemsk känsla. Det var precis som att en del av mig följde med i branden, säger Berina Delic.

Jobb 40 mil bort

Hon beskriver bageriet i Älvsbyn som hennes familj. Det var där hon fick sitt första jobb och det var där hon hade tänkt stanna kvar. Nu blev det inte riktigt så. Plötsligt stod hon utan jobb och framtiden var oviss. Men så erbjöds de som blivit av med sina jobb att söka sig till bageriet i Bredbyn. Berina sökte på en gång och är nu en av 17 anställda som varje vecka pendlar mellan Älvsbyn och Bredbyn.

– Det känns tryggt. Vi pendlar tillsamman och vi tjejer bor tillsammans. Vi kommer bra överens och det fungerar kanonbra mellan oss. Allt är bra men man längtar till Älvsbyn. Precis som andra som jobbar borta så längtar man hem.

Uppdaterar sig varje vecka

Hon är glad över sitt jobb i Bredbyn men efter varje arbetsvecka ser hon till att uppdatera sig om nybygget hemma. Det är dit hon längtar och det är där hon vill jobba.

– Vi har alla väldigt starka känslor för företaget. Vi är många som har jobbat 25-35 år där. Om man stannar så länge på ett företag så vet man att det är ett bra företag. Jag har ett mål och det är att jag ska tillbaka till Älvsbyn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet