Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Beslut om besparingarna skjuts upp – konsekvensanalys behövs Visa alla (2)
Visa alla (2)

Beslut om besparingarna skjuts upp – otillräckliga underlag

Publicerad

Vid tisdagens extrainsatta möte i Hälso och sjukvårdsnämnden skulle det fattas beslut om besparingar. Nu skjuts besluten på framtiden.

Specialistsjukvården ska minska sina minska sina kostnader med 150 miljoner. Förvaltningscheferna har själva tagit fram möjliga besparingar och det är de som ska presenteras vid dagens möte.

SVT har tidigare berättat om förslagen som bland annat handlar om minskad bemanning, stopp för en stor del av inhyrd personal och färre vårdplatser.

Några beslut om detta kommer inte att fattas under tisdagens möte, det framgår av ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Region Västernorrland som kom sent på måndagskvällen.

– Det som fattas nu är en tydlig beskrivning av de förslag som vi som politiker ska fatta beslut om. Idag saknas tydligheten i underlagen, säger Lena Asplund (M), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Den politiska ledningstrojkan (S), (L) och (M) är överens om att skjuta på vissa beslut som att minska antalet vårdplatser. Däremot ställer man sig bakom förlaget om ökad digitalisering och en rejäl minskning av hyrpersonal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer